2010. január 19., kedd

Előzetes:

Nyári tábor a cseh-homokköveken!


2010 augusztusában, ahogy már évek óta rendszeresen, ismét a cseh-homokkősziklákra látogatunk. Az eddigiekkel ellentétben ez a programunk nyilvános lesz ("külsősöket" is fogadunk), elsősorban azonban korábbi tanfolyamosainkat várjuk szeretettel. Néhány képet felraktam kedvcsinálónak, a részletes leírás és szükséges egyéb információk a hamarosan megújuló honlapon lesznek megtalálhatók. Addig is ha valakinek bármi kérdése volna e-mailban megválaszoljuk.
K I












2010. január 17., vasárnap






Egy miniatűr Dolomitok

Furcsa télnek indult az idei. Lehullott a hó, majd gyorsan elolvadt, aztán ismét fehér lett minden. Később ismét olvadni kezdett, szép hóbortosság- különösen itt a Zugligetben, ahol lakom, a Tündér-sziklától 500 méterre. Idestova kilencedik éve szinte az udvarról látom ezt a karcsú kőszálat. Eszembe juttatja a Dolomitok tornyait. Elég lassan szerettem meg ezt a sziklát. Talán azért, mert hosszú éveken át az Oroszlán-sziklák közelében laktam és rengeteget másztam ott. Hűséges vagyok régi köveimhez. Az Oroszlán-sziklák egy kis mediterrán hangulatú csoda világ kőből, fákból, virágokból és persze: napfényből, amely bőven ömlik rá. A Tündér-szikla zord, szédítő és magányos hely. Sok omlékony dolomit- amelyet jócskán elpusztított már az idő- és néhány mászásra alkalmas kőszilánk. Valójában, már inkább illik hozzám, mint a fiatalos hangulatú Oroszlán-sziklák. Úgy hozta a sors, hogy ősszel még itt is dolgozhattam, veszélytelenítve az omlékony helyeket. A ködös napokon, össze-vissza ereszkedve ezen a vad szikla-omladék-föld televényen zártam igazán szívembe a helyet. Jutalmul még egy igazán szenzációs kis boulder traverzet is feledzetem. Olyan nehéz, hogy egyenlőre még részletekben sem megy teljesen. Motivációt ad az új évre! A neve már megvan: Tündér Lala. Induljon hát az új év: BUÉK Mindenkinek a hegyekben! De óvatosan- rengeteg volt a baleset a múlt évben! Nálunk nincs komoly hegy, magas sziklafal itt kell felkészülnünk legjobb tudásunk szerint! Nekem például itt van e kicsi, mégis jó magas sziklabütyök! Küldök róla néhány képet, Tirginc barátom( a nyolcvanas évek egyik zseniális mászója) egy kis videót is készített- ez hamarosan felkerül a blogra!
B G


2010. január 16., szombat

Előadás

Január 19-én(kedd) fél nyolckor a szokásos helyen( Kinizsi u. 29. Borház Pince) "klubvetítést" tartunk- volt tanfolyamosaink, barátaink vetítenek tavalyi élményeikről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!