2010. március 12., péntek

Téli tanfolyam a Poprádi-tónál

Február utolsó hete ismét a hegyekben talált minket, téli tanfolyamunknak ezúttal a Poprád-tavi-menedékház volt a bázisa. Sajnos a globális felmelegedésnek köszönhetően, a Tátrában már nincsenek gleccserek( szlovák ősemberek nem átallottak tömegesen mamutbőröket füstölni a Csorba-tónál, így növelték az üvegház hatású gázok kibocsájtását ipari méretekben, felelőtlen módon hozzájárulva ezzel, a természeti környezet pusztításához. Nem beszélve arról, hogy ez idő alatt ős szomszédaink kipusztuló félben lévő állatok húsából falatoztak!)
Minden esetre a gleccsermentes Tátrában is kiváló lehetőségek mutatkoznak a téli mászótechnikák elsajátítására. Összességében a tábor jól sikerült, reméljük jövőre ugyanitt hasonlóan jó hangulatú tábort tudunk rendezni! Részletes beszámoló és fotók a jövő héten!

2010. március 5., péntek

Előadás!

Következő, előadással egybekötött klubestünk 2010 március 23-án lesz, a szokott helyen( IX. Kinizsi u. 29. ).
Meghívott előadónk: Neidenbach Ákos, aki a 60-as 70-es évek magyar hegymászásáról és saját(igen komoly!) túráiról tart élménybeszámolót. Az előadás után kötetlen beszélgetés és könyvbemutató is lesz!Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Gyertek, szerintünk ez nagyon jó lesz!!!